FAQ

FAQ

Modularo av Dancover innehåller ett brett sortiment av högkvalitativa träprodukter tillverkade för trädgårdsägare och andra som njuter av naturen. Produkterna inom detta populära varumärke är alla robusta, eleganta och kommer att hålla under många år tack vare det starka nordiska träet som används för att tillverka dessa populära produkter. Träet för dessa produkter kommer från Europa och därefter har träet bearbetats av de bästa och mest erfarna människorna. Detta ger dig ett urval av vackra och hållbara träprodukter för din trädgård och mer.
I denna FAQ kan du hitta ett svar på alla dina frågor angående våra Modularo produkter. Om inte, vänligen kontakta våra experter så att de kan hjälpa dig att svara på alla frågor du har.

Innan du beställer en Modularo produkt

Våra populära Modularo produkter är tillverkade av starkt och hållbart nordiskt trä och kommer att hålla i många år. Det är därför vi rekommenderar att du tar dig lite tid att fundera över var du ska placera din nya redskapsbod i trä, paviljong eller stuga. Ha i åtanke om du kanske vill utöka huset vid någon tidpunkt, om du kommer att behöva göra uppfarten större, hur stora befintliga träd kommer att bli och mer. Om t.ex. fem år kan ett litet träd ha vuxit nog för att bli skugga för din paviljong eller förhindra att solljus når din stuga. Så tänk framåt bara för att vara på den säkra sidan eftersom våra träprodukter är gjorda att hålla.

Bygglov för din Modularo produkt

En viktig detalj är om du behöver någon form av bygglov för att bygga en permanent träkonstruktion eller liten byggnad i din trädgård – eller någon annanstans. Det kan också finnas vissa begränsningar för det nödvändiga avståndet till gränsen och mer. Det är troligt att du är fri att placera en redskapsbod eller en paviljong, men kanske behöver en stuga ett tillstånd. Ibland har det att göra med tomtförhållandet eller det ackumulerade antalet kvadratmeter. Så bara för att vara säker – kolla med relevanta myndigheter innan du börjar bygga.

Olika fundament för din Modularo produkt

Du kan behöva bygga eller gjuta ett fundament innan du kan montera dina nya Modularo produkter. Se mer under Fundament.

De bästa kvalitetsprodukterna

Tillverkaren av Modularo™ träprodukter är bland de mest erfarna tillverkarna av högkvalitativa redskapsbodar i trä, paviljonger och stugor i Europa. Förutom många års erfarenhet arbetar de i enlighet med ISO-9001-normen för att ge dig bästa möjliga kvalitet varje gång. Dessutom använder de bara de bästa tillgängliga råvarorna – utvalt nordiskt trä (Picea Abies) från de kalla regionerna i Europa – starkt och hållbart trä som ger dig permanenta lagrings- och fritidslösningar.

Fuktsäker barriär

Beroende på vilken typ av fundament du väljer kan du behöva placera en fuktsäker barriär mellan fundamentet och träkonstruktionen. Om du är osäker, vänligen kontakta ett proffs för att undvika misstag som kan leda till problem senare. Det är viktigt att du skyddar trädelarna och ställningarna mot fukt.

Leverans

Transportören kommer att leverera din beställning till närmaste trottoarkant. Vi kan inte garantera att din beställning levereras av en specifik transportör. Som regel lämnar vi inte din beställning på din adress om du inte är hemma för att skriva under. Transportören lämnar vanligtvis en anteckning med ett nummer för dig att ringa för att ordna ett alternativt leveransdatum. Om du har avtalat med transportören att lämna din beställning på din plats utan att du är där för att skriva under kommer leveransen att ske på egen risk.

Förseningar eller skador

Observera att om du får ett skadat paket ber vi dig att acceptera kvitto, göra en anteckning på transportbrevet och sedan fylla i ett formulär på www.dancovershop.com. Vi kommer sedan att hantera fordran och återkomma till dig inom 24 timmar på arbetsdagar. Naturligtvis kommer vi att göra vårt yttersta för att skicka reservdelar till dig om något har skadats eller saknas.

DIY monteringsuppsättning

Vi levererar din nya Modularo produkt till dig vid trottoarkanten som en komplett monteringsuppsättning. Leveransen kan vara ett eller flera paket beroende på produktens storlek. Inuti uppsättningen är din Modularo produkt systematiskt staplad och packad på en pall och tillverkaren har kontrollerat den noggrant innan avsändningen. Tillsammans med din uppsättning finns dina detaljerade monteringsinstruktioner. Vi rekommenderar att du inte tar bort folien från förpackningarna innan du ska börja montera strukturen eftersom folien är utformad för att skydda träet mot vädret. Om du inte startar monteringsprocessen direkt efter att din Modularo produkt har levererats, se till att förvara de olika delarna på en torr plats som är väl skyddad mot UV-exponering.

Dörrar och fönster

Med några få undantag är allt glas i våra bodar, paviljonger och stugor tillverkat av härdat glas för hållbarhet och för din säkerhet. I några få produkter har vi använt det starka och nästan oförstörbara plexiglaset som ger dig samma ljusinflöde som härdat glas ger. Alla våra bodar har ett eller flera fönster för att ge naturligt ljus inuti boden under dagen. Våra trädgårdspaviljonger och stugor har stora dörrar och fönster som ger ett underbart ljusinflöde som gör strukturerna ljusa och inbjudande med en fantastisk utsikt.

Fundament till de olika Modularo produkterna

En plan, fast och stabil grund kan mycket väl vara det viktigaste skedet när du ska bygga en redskapsbod, trädgårdspaviljong, stuga eller någon annan trädgårdsbyggnad. Med en bra bas säkerställer du byggnadens stabilitet, korrekt montering, hållbarhet, funktionalitet och ett perfekt utseende. En dålig och otillräcklig grund kommer att ge massor av problem, sätta stort tryck på hela strukturen och i slutändan leda till en kortare livslängd för byggnaden. Du kan se mellanrum mellan väggplankorna, dåligt utseende samt problem med dörrar och fönster.

Följande typer av fundament är alla bra och solida fundament för trädgårdsbyggnader. Varje fundamenttyp har sina för- och nackdelar, så om du är osäker, konsultera din lokala hårdvarubutik eller ett proffs med relevant erfarenhet. Det här är kanske inte raketvetenskap, men du måste göra det rätt! Fundamenttypen kan också bero på jordtypen i trädgården om marken är sluttande, om du redan har en uteplats med flaggstenar, byggnadens storlek och vikt samt din budget.

1. Betongbas

En betongbas är en uppenbar sak för de flesta byggprojekt – den är välkänd för de flesta och har använts i årtionden för alla typer av byggnader, stora som små. Ett betongfundament är den mest hållbara och solida grunden, men också en av de dyraste baserna att bygga och även tidskrävande.

2. Remsfundament

Remsfundament är ett enklare, lättare och billigare alternativ till en betongplatta. Du kan använda det till nästan alla trädgårdsbyggnader om marken inte är sluttande. Dessutom kan du enkelt ta bort remsor om du köper en ny trädgårdsbyggnad någon gång i framtiden och behöver en ny bas eftersom den gamla byggnaden måste tas bort. Betongremsorna är fasta, starka och stabila.

3. Stenläggningsplattor

En stenläggningsplattbas är en bra bas för små och medelstora bodar och paviljonger. Det är en av de enklaste baserna att bygga, relativt billig och innebär inget betongarbete. Det ser också trevligt ut, det är lätt att installera en bod eller en paviljong på stenläggningsplattor och det är lätt att ta bort eller utöka i framtiden om du vill bygga en större trädgårdsbyggnad som en trästuga eller liknande.

4. Justerbar stigarstång eller brisblock på grus

Vill du ha en stabil och hållbar bas för en bod eller trädgårdsbyggnad? Då kan detta fundament läggas till ett mycket rimligt pris. Den justerbara stigarstången är utmärkt om du redan har en hårdstående yta som bara behöver en viss utjämning.

5. Sluta Gräva Markskruv eller GroundPlug©

Ett innovativt sätt att skapa en grund är markskruvar som sparar dig tid på grävande, att ta bort jord och att köpa samt arbeta med cement. Sluta Gräva markskruvarna eller en liknande produkt från GroundPlug© erbjuder ett fantastiskt sätt att ge din trädgårdsbyggnad en säker och plan grund. Du kan ha markskruvarna färdiga på bara en bråkdel av den tiden som du behöver för att installera de flesta andra fundament och du behöver inte gjuta i cement eller betong, utan du kan börja bygga direkt!

Att installera elektricitet och rörarbete

Du kanske är en erfaren DIY-person, men se till så att du kan göra allt själv lagligt. Ibland kräver lagstiftning att du anställer ett utbildat proffs för att utföra vissa jobb – såsom installation av el, vatten och mer. I slutändan kan det vara en fråga om din säkerhet och om din försäkring täcker en skada om saker och ting inte görs enligt gällande regler och förordningar.

Underhållsinstruktioner för din Modularo trädgårdsbyggnad

Du kan få våra bodar, trädgårdspaviljonger och trästugor i naturligt trä eller en målad version. De målade byggnaderna har målats noggrant och behöver inte målas eller underhållas under de kommande åren. Vi rekommenderar att du målar om vart femte år beroende på färgens utseende och känsla. Slitage beror också på klimatet och vädret i allmänhet, så håll ett öga på utsidan för att se om färgen behöver fräschas upp.

När du beställer en trädgårdsbyggnad i naturligt trä har inget applicerats på träet. Här rekommenderar vi att du applicerar ett träkonserveringsmedel som du väljer – transparent, tonat eller i färg. Du måste applicera träkonserveringsmedlet för att förhindra missfärgning, böjning och expansion. Kom också ihåg att lägga till ett träkonserveringsmedel till dörrar och fönster. Experterna i din lokala järnaffär eller liknande kan berätta för dig vilken typ av träkonserveringsmedel eller färg du ska använda. Produkterna bör också skydda träet mot mögel, svamp, UV-strålar och mer. Här kan du återigen behöva applicera träkonserveringsmedel vartannat år beroende på vad det står på produkten.

Modularo märket

Modularo av Dancover är ett modernt livsstilsmärke som fokuserar på hållbar kvalitet, stil och komfort. Varumärket erbjuder ett brett utbud av träprodukter såsom redskapsbodar, trädgårdspaviljonger och trästugor som kommer att hålla under många år, vilket ger dig elegant design, hållbar kvalitet, funktionalitet och extra utrymme för förvaring och boende. De högkvalitativa produkterna i solitt nordiskt trä är gjorda för att göra ditt trädgårdsliv ännu trevligare och roligare.

Naturlig struktur utan färg eller skydd

När du beställer en trädgårdsbyggnad i naturligt trä är träet inte skyddat mot väder eller något annat. Det är därför vi rekommenderar att du applicerar ett träkonserveringsmedel – transparent, tonat eller i färg. Kom ihåg att lägga till ett träkonserveringsmedel till dörrar och fönster också. Experterna i din lokala järnaffär eller liknande kan berätta för dig vilken typ av träkonserveringsmedel eller färg du ska använda. Produkterna bör också skydda träet mot mögel, svamp, UV-strålar och mer. Du måste återigen applicera träkonserveringsmedel regelbundet – hur ofta beror på produkten du använder.

Målade trädgårdshus

När du beställer en målad redskapsbod, paviljong eller stuga kan du glömma det tröttsamma arbetet med att måla strukturen själv. Vi har ett industriellt träskyddssystem som ger det perfekta skyddet för din träkonstruktion i flera år. Vårt miljövänliga och vattenbaserade träkonserveringsmedel är tillverkat speciellt för utomhusbruk. Tack vare den unika kombinationen av olika bindemedel är ytan på din Modularo struktur tätad utan att förhindra andningsbarhet eller en permanent vattentäthet. Färgen tränger in djupt in i träet och den matta finishen garanterar en vacker accentuering av trästrukturen. Färgen eller träkonserveringsmedlet skyddar mot vädret i allmänhet såsom regn och UV-strålar samt insektsangrepp, mögel, svamp och blåelse.

• Alla brädor har en industriell finish på alla fyra sidor
• Trädörrar och fönster är krämvita inuti och utanför
• Garneringar och takåsar målade vita
• Takplankor behandlade på tre sidor
• Rekommenderat underhållsintervall på 5 år
• Färgtillförsel för reparationer ingår

Personlig service och råd

Vi erbjuder personlig service och råd före, under och efter att du har beställt en Modularo produkt från Dancover. Har du frågor om de olika Modularo produkterna, kontakta våra experter via telefon, e-post eller använd vår chatt. Du kan ställa frågor om material, pris, leveranstid, betalning och mycket mer. De detaljerade monteringsinstruktionerna ingår tillsammans med produkten, så många saker kommer att förklaras där.

Förberedelser innan monteringen

När du får din monteringsuppsättning från oss, se till att allt är där och oskadat. Även om vi packar allt noggrant och säkert kan saker hända under transporten. Om du inte startar monteringen direkt, se till att uppsättningen förvaras utom räckhåll för elementen och inte direkt på marken.

När du är redo att starta monteringen, läs den bifogade monteringsmanualen noggrant för att se till så att du gör saker i rätt ordning. Observera att ni måste vara två personer för jobbet eftersom delarna av solitt trä är tunga, och ni måste vara noggranna när ni monterar produkten. Ni behöver inga specialverktyg för jobbet.

Bearbetning

Tillverkaren av våra högkvalitativa träkonstruktioner har många års erfarenhet och moderna maskiner. Kombinationen av dessa faktorer ger dig de bästa produkterna på marknaden. Medan maskinerna sågar, jämnar ut och fräser de enskilda delarna med millimeternoggrannhet till rätt form och storlek inspekterar och sorterar tränade ögon de olika materialen och komponenterna. Innan något skickas ut från fabriken kontrolleras den sista sändningen igen och packas sedan försiktigt och säkert.

ISO-9901

Vår tillverkare följer ett kvalitetsstyrningssystem enligt ISO-9001-normen för att erbjuda våra kunder den bästa kvaliteten.

Takmaterial

Vissa av Modularo produkterna levereras med takmaterial, men med några av produkterna måste du hitta och beställa takmaterial från en annan leverantör. Vi rekommenderar att du besöker din lokala järnaffär eller byggnadscenter och låter experterna där vägleda dig till vilket slags takmaterial du behöver. De olika typerna av takbeläggning skiljer sig lite i pris, färg och utseende. Du borde kunna lägga de flesta takmaterial själv – annars gör en professionell det på nolltid. Det är mycket viktigt att du hittar och lägger takmaterialet så snart som möjligt för att skydda strukturen mot vatten.

Utvalt nordiskt trä – din garanti för långvarig kvalitet

All trä som används för Modularo produkterna såsom redskapsbodar, trädgårdspaviljonger eller stugor har vuxit i de svala regionerna i Europa där det har fått växa i sin egen takt, och detta har gjort träet starkt och hållbart. Den erfarna personalen hos tillverkaren har också stor expertis när de väljer träet för bearbetning. Här klarar bara det bästa träet att bli en del av de populära Modularo trädgårdsbyggnaderna.

Verktyg för monteringen

Vi har gjort det enkelt för dig. Vi levererar din nya Modularo produkt som en DIY-monteringsuppsättning med en detaljerad monteringsanvisning som ingår. Du behöver inga specialverktyg för monteringen, men det är viktigt att ni är minst två personer för jobbet eftersom delarna i solitt trä är tunga, och ni måste vara noggranna när ni monterar delarna.